Közérdekű tájékoztatás

  06-1-302-4805 ◊ Mobil: 0630-625-90-32 ◊ Fax: 06-1-269-1061

  • Regisztráció

Amint tapasztalható, az "adósmentő" törvények nem enyhitették jelentősen a devizahitelesek helyzetét. Téves az a vélekedés, hogy már semmit nem lehet tenni. Ugyanis ezek a törvények csupán a szerződésekben lévő két érvénytelenségi okot küszöböltek ki: az árfolyamrés kikötését, és az egyoldalú szerződésmódosítást. De ezeken kívül a szerződésekben jellemzően további érvénytelen kikötések is szerepelnek, amelyek miatt bírósághoz lehet fordulni. Továbbá az árfolyamrés ből fakadó teljes érvénytelenség korrekciója csak akkor felel meg az Alaptörvénynek és az uniós fogyasztóvédelmi szabályoknak, ha a szerződés "életben tartása" a fogyasztó érdekét szolgálja. Mindezt felismerve rendkívül sok devizahiteles per van folyamatban, és érdemes a szerződés szakmai véleményzetetése. Továbbá, ha már végrehajtás indult, akkor a szerződés érvénytelenségére hivatkozással javasolt végrehajtás megszüntetési per indítása, amelynek alapján a bíróságok rövid időn belül felfüggesztik a végrehajtást.

drrozsavolgyi eu portre left1

Látogatók

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi

Elérhetőségek

Iroda: 1067 Budapest, Eötvös u. 27. fszt. 1. – kapucsengő

Telefon: 06-1-302-4805

Mobil: 0630-625-90-32

Fax: 06-1-269-1061

E-mail: drfiducia@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján.

Kamarai tájékoztatás

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett Dr. Rózsavölgyi Ágnes ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.


 

 

Térkép az irodához

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.